“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Апетитна коледна гозба

Богато ястие за коледната трапеза

about 5 - 6 порции (/дози)

120 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Апетитна коледна гозба

Продукти:

250 г телешко филе
250 г свинско месо (вратни свински пържоли)
250 г бекон
250 г кайма
250 г лук
250 г чушки (червeни чушки)
250 г чушки (зелени чушки)
400 г домати (белени домати от консерва)

Сос:

1 бр. чесън (1 глава)
3 с.л. горчица
1 с.л. мед
2 бр. краставици (кисели краставички)
about 5 г червен пипер
about 5 г червен пипер (лют)
0,5 ч.л. чили (на прах)
50 мл вино (сухо бяло вино)
about 5 г черен пипер
5 с.л. олио
5 г сол
10 г магданоз няколко стръка (връзка)
10 г копър няколко стръка (връзка)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте под течаща студена вода свинското и телешкото месо, оставете да се отцеди, нарежето го на малки пържолки или кубчета около 2 cm и го подправете със сол и черен пипер. От каймата оформете малки кюфтенца, а бекона нарежете на филийки. Обелете лука и го нарежете на филийки. Измийте, почистете и нарежете чушките и краставичките на кръгчета. Накълцайте доматите и нарежете магданоза и копъра на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган, задушете за кратко лука и парченцата чушки, за 20-30 секунди чесъна, добавете бялото вино, след което доматите и останалите продукти за соса, посолете. Бъркайте соса на котлона, докато възври, махнете го и накрая добавете зелените подправки и краставичките. В глинен гювеч сложете черпак от соса и подредете месото, кюфтенцата и бекона, като ги редувате със зеленчуковия сос, завършете с него и сложете капака на гювеча или опаковайте с алумуниево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 90-100.