Flag

Амарето-пудинг с кафе

about 4 порции (/дози)
Леснa
20
Десерт с ароматен дъх на бадеми и кафе
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 млпрясно мляко
40 гзахар
2 гкафе (на прах)
25 гтъмен шоколад
1 с.л.ликьори Амарето
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Разсипете половината горещ пудинг в купа и покрийте с домакинско фолио, за да избегнете образуването на коричка. Объркайте кафето в останалият пудинг до пълното му разтваряне и покрийте с домакинско фолио. Оставете двете купи с пудинг да се охладят. Начупете шоколада на малки парченца, напълнете го в здрава полиетиленова торбичка и я затворете добре. Поставете шоколада да се разтопи на водна баня при слаб огън. След това отрежете единия ъгъл на торбичката, украсете стените на четири стъклени чашки и ги поставете в хладилника, за да се втвърди шоколадът. Разбъркайте в охладения пудинг ликьора Амарето. Разпределете крема в украсените чашки, редувайки двата пудинга и поднесете с бисквитка.