“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Агнешки бут

Съставки

Съставки

за рецептата Агнешки бут

Продукти: :

1 ½ кг агнешко
около 10 г сол
около 3 г черен пипер (щипка)
2 бр. чесън
6 с.л. зехтин
375 мл бульон
150 г домати
2 бр. чушки
1 бр. тиквичка
около 10 г мащерка
1 ч.л. захар
1 с.л. оцет
2 ч.л. смес от билки Провансал*

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Измийте и попийте с домакинска хартия излишната течност от агнешкия бут и го намажете със сол и черен пипер. В дълбока тава загрейте 4 с. л. от зехтина, запържете агнешкия бут, след това го намажете с предварително обеления и пресован чесън и поръсете със сместа от билки Провансал. Добавете 1/3 от зеленчуковия бульон и без похлупак поставете съда в долната част на предварително загрята фурна за около 60 мин. на 180°C при горен и долен нагревател и 160°C при горещ въздух. Доливайте от време на време от останалия бульон, замествайки изпарилата се течност. Извадете изпечения агнешки бут от тавата и оставете покрит за около 10 мин. Нарежете на две доматите и на малки кубчета тиквичката и чушките, след това ги задушете с 2 с.л. олио в тиган, като добавите захарта, солта, пипера и накълцаните листенца мащерка. Извадете зеленчуците в съд, при нужда добавете малко оцет в тигана, за да отделите евентуално залепнали парчета.Нарежете месото на филии и го аранжирайте върху предварително затоплена чиния.Прецедете соса от месото, при нужда долейте бульон или вино, овкусете със сол и пипер. Сервирайте агнешкото със зеленчуците и полейте с прецедения и овкусен със сол и пипер сос от месото. Сервирайте ястието топло.

* Билки Провансал е смес от риган, мащерка, розмарин, дафинов лист и лавандула.