“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Опити и резултати

От кулинарната идея до рафтовете в магазина е дълъг път с много препятствия, който трябва да извърви всеки продукт и всяка рецепта, излязла от дома на Dr. Oetker.
Преди даден продукт да стигне до рафтовете, а след това до Вашата кухня, той бива подлаган на много тестове и опити.

Една от основните задачи на Опитната кухня е да изпробва приготвянето на всички десерти, сладкиши и специалитети при различни условия с различни продукти и електроуреди. Едва след като всички резултати от изпитанията са успешни, продуктът получава определението - гаранция за сполучливост на Dr. Oekter.

Следният пример показва как Опитната кухня на Dr. Oekter прецизно подхожда към всеки продукт.

1. Опитната кухня разработва най-напред общи указания, предназначени за вътрешно ползване, които определят най-важните етапи от приготвянето на новия продукт.

2. Въз основа на тези основни указания опитната кухня провежда редица опити, които вземат под внимание домашните условия за приготвяне.

Ето и един пример:

Тест за приготвяне с мощен ръчен миксер

Основни указания
- с прясно мляко 3,5% и прясна бита сметана
- с прясно мляко 1,5% и прясна бита сметана
- с хомогенизирано мляко 3,5% и хомогенизирана сметана
- с хомогенизирано мляко 1,5% и хомогенизирана сметана
- с прясно мляко 3,5% и повишено съдържание на прясна сметана
- само с хомогенизирана бита сметана
- с водата и прясна бита сметана

Провеждане на същия тест – този път с по-слаб миксер.

В същата последователност опитите се правят с кухненски робот.

Най-накрая се тества дали експерименталният продукт например може да замръзне.

3. Резултатите от редица експерименти се използват от Опитната кухня, за да се формулира упътването за приготвяне, което по-късно ще се постави на гърба на опаковката. Същото важи и за разработването на рецепти. Указанието трябва да е достатъчно разбираемо, така че дори неопитен кулинар да може да приготви ястието по рецептата.

4. За тази цел Опитната кухня провежда най-различни опити. Като в центъра на тези опити стои следният принцип: Може ли някой без абсолютно никакви кулинарни умения да приготви успешно ястието по рецепта?

5. След като тестът премине положително, Dr. Oekter удостоверява писмено гаранцията за сполучливост на рецептата.


6. Едва след това продуктът бива приет като нов член в продуктовото семейство на Dr. Oekter.