Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шоколадови стени на тортата

Истинско шоколадово покритие

Разтопете натрошения на ситно шоколад с малко олио на водна баня при слаб огън (1). Нарежете ленти от алуминиево фолио според височината и обиколката на тортата (2). Излейте разтопения шоколад върху парче алуминиево фолио и загладете, така че да се получи тънка и гладка лента шоколад като оставите около 1 см от ръба на фолиото. Оставете шоколада да се втвърди до момент, в който с помощта на фолиото можете да го огъвате в желаната форма. Хванете фолиото за краищата и увийте около тортата. (3,4)