Flag

Шоколадов сладкиш с маслен крем

18 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Пудинг сметана с масло и много шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслен крем
200 гкувертюр
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
1 с.л.захар
500 млпрясно мляко
250 гкраве масло
Тесто
100 гтъмен шоколад
6 бр.белтъка
3 гсол
175 гзахар
125 гкраве масло
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
6 бр.жълтъци
125 гпшенично брашно
25 гкакао премиум Dr.Oetker
Глазура
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
За поръсване
1 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Маслен крем

Пригответе пудинга според указанията на опаковката и разбъркайте натрошения шоколад в него. Разбъркайте, докато се стопи. Пресипете пудинга в купа и покрийте с домакинско фолио докато още е горещ, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.

2

Тесто

Разтопете натрошения шоколад на водна баня. Разбийте белтъците със солта и половината захар на твърд сняг. Разбийте маслотона крем с миксер. Към него добавете постепенно останалата захар и ванилената захар и разбивайте до хомогенна смес. Добавете жълтъците един по един като разбивате всеки по отделно за 1/2минута на високата скорост. Прибавете разтопения шоколад. Смесете брашното с какаото и добавяйте постепенно към тестото, разбивайки на средна температура. Накрая добавете разбитите белтъци и объркайте внимателно. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава (40 см х 30 см).Печете 20 мин в средата напредварително загрята фурна на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.


След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.


Разбийте маслото с миксер на крем и добавяйте постепенно охладения пудинг. Пудингът трябва да е със стайна температура. Отделете 5 с.л. от крема за украса.

3

Нарежете охладения блат на три парчета, всяко с размери 40 см х 10 см. Поставете първия блат върху тортена чиния. Намажете с половината крем. Поставете второто парче и намажете с останалия крем като отделите малко, за да намажете целия сладкиш. Поставете последния блат отгоре и притиснете леко. Намажете с остатъка от крема тънък пласт по цялата повърхност на сладкиша. Оставете за час в хладилник.

4

След като сладкишът се охлади, полейте с глазурата, приготвена според указанието на опаковката. Върху нея с помощта на шприц и отделения крем украсете с розички. Накрая поръсете с какао.