Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Пъстра туршия

Хрупкава туршия с много зеленчуци

около 6 - 7 буркана (700 мл)

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пъстра туршия

Продукти:

4 бр. пиперки (червена, жълта, зелена, оранжева)
200 г зелки нарязано на ситно
2 бр. пиперки (червени,нарязани на дребно)
1 бр. пиперка (зелена, нарязани на дребно)
около 5 - 6 бр. целина (стръка, нарязани на ситно)
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Изрежете горната част на четирите пиперки откъм дръжките и ги запазете като похлупачета. Изчистете пиперките от семето им. Разбъркайте нарязаните зеленчуци добре и напълнете с тях пиперките. Поставете похлупачетата им и наредете пиперките в предварително подготвен голям буркан.

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените пиперки с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте буркана на хладно и тъмно място. След 10 – 20 дена пиперките са готови за консумация.