Flag

Ароматни коледни сладки

60 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Вкусни коледни сладки с ром и лимон
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто с лимон
200 гпшенично брашно
75 гпудра захар
1 пак.захар с лимон Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
2 бр.жълтъци
150 гкраве масло
100 глешници (смлени)
Маслено тесто с ром
200 гпшенично брашно
75 гпудра захар
1 пак.Захар с аромат ром Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
2 бр.жълтъци
150 гкраве масло
100 глешници (смлени)
Пълнеж
10 с.л.желе (касис)
10 с.л.желе (кайсиево)
Picture - захар с лимон Dr.Oetker
Picture - Захар с аромат ром Dr.Oetker
1

Маслено тесто с лимон

В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.


Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.

2

Маслено тесто с ром

В купа смесете всички продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто.


Сложете тестото в домакинско фолио и го оставете за час в хладилника.

3

Оформете всяко тесто на 3 рула с дължина 20 см и нарежете всяко руло на 30 равни части. Оформете всяко резенче на топка. Наредете топчетата в предварително застлана тава за печене на разстояние едно от друго. С помощта на дървена лъжица оформете дупка в средата на всяко топче. Ако лъжицата се лепи по тестото я потопете в брашно.


Напълнете в полиетиленово пликче желето от касис. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината ромовите сладки. Напълнете в полиетиленово пликче кайсиевото желе. Отрежете едното ъгълче и напълнете до половината лимоновите сладки.


Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около10- 12 мин.


Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.