Flag

Звездни шоколадови прозорчета

about 10 - 115 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Приказни бисквитки с шоколадов пълнеж
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
250 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
175 гкраве масло
1 бр.яйца
Допълнително
30 гмлечен шоколад (настърган на едро)
200 гтъмен шоколад
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker

Приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Отделете 2/3 от тестото и го размесете с настъргания млечен шоколад. Разточете го на тънка кора, изрежете кръгчета (с диаметър 4 cm), наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете в предварително загрята фурна на 180°C при долен и горен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 8-10 мин.


Разточете останалото светло тесто на тънка кора върху набрашнена повърхност, изрежете същия брой и размер кръгчета, наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и вътре в тях изрежете звездички. Отделете звездичките и последователно опечете тях, и кръгчетата с отворче за 8-10 мин. при същата температура.


Оставете всички сладки да се охладят напълно. Разтопете натуралния шоколад на водна баня, поставете по чаена лъжичка върху всяко кръгче, леко размажете и слепете с кръгчета с отворче, като притиснете леко. Украсете и звездичките и оставете шоколада да се втвърди.