Flag

Звездна марципанова торта

about 10 парчета (/парченца)
Сложнa
60
Празнична торта с кралски вкус на марципан, мак, пудинг сметана
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За маковия пълнеж
300 гмакови семена
400 млпрясно мляко
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
100 млпрясно мляко
2 бр.яйца
75 гзахар
75 гсухари (натрошени на дребно)
Тесто
4 бр.яйца
100 гзахар
100 гпшенично брашно
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
200 гконфитюр (гладък малинов)
600 гсметана (студена сладкарска)
1 пак.желатин Dr.Oetker
60 гзахар
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Покритие
50 гпудра захар
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
200 гсуров марципан
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1

Маков пълнеж

В подходящ съд поставете 400 мл прясно мляко и маковото семе да заври, свалете от огъня и оставете да накисне за 10 мин. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с останалото мляко, объркайте го в маковата смес с яйцата, захарта и натрошените сухари и поставете отново да заври за кратко.

2

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер. Постепенно добавете захарта с ванилената захар и разбивайте още 2 минути. Добавете 250 г от охладения маков пълнеж, пресятото брашно с бакпулвера и царевичното нишесте към сместа и разбийте за кратко на ниска степен. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 30 мин.


След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху хартия за печене и оставете да се охлади.


Свалете дъното и хартията за печене и с дълъг широк нож срежете блата хоризонтално. Поставете долния блат върху тортена чиния и върху него - почистения ринг на формата за торта.

3

Пълнеж

Намажете повърхността на долния блат с малиновия конфитюр като оставите 1см разстояние от ръба. Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметана със захарта и ванилената захар. Намажете долния блат с ¾ от получения крем и поставете горния блат. Намажете останалата сметана върху него и оставете да престои за най-малко 3 часа в хладилник.

4

Марципаново покритие

Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. Поръсете с пудра захар и украсете с коледни мотиви със захарните шрифтове.