Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Зарчета от пудинг

Лесен и много елегантен шоколадов десерт за посрещане на гости

около 4 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Зарчета от пудинг

Продукти:

100 г захар
700 мл прясно мляко
2 пак. Премиум Пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker

Допълнително:

10 г кокосови стърготини
10 г бадеми (смлени или лешници)
10 г тъмен шоколад (настърган)
10 г какао Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Подготовка:

В тиган с незалепващо покритие без мазнина запечете бадемите (лешниците) и кокоса до златисто кафяво. Изплакнете със студена вода правоъгълна тава (23 х 17 см).

2

Приготвяне:

Пригответе двата пудинга Гала според указанията на опаковката, но само със 700 мл мляко. Разстелете пудинга равномерно в тавата и веднага го покрийте, още горещ с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.

Обърнете тавата с охладения пудинг върху кухненска дъска и го нарежете на кубчета с размери 2 х 2 см. По ваш вкус оваляйте внимателно кубчетата в ядките, шоколада, кокосови стърготини или какао.