Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ванилов сладкиш с череши и кокос

Неустоим сладкиш с ванилия, вишни и кокос

16 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ванилов сладкиш с череши и кокос

Кексово тесто:

200 г масло
200 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
250 г пшеничено брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крем-пудинг:

300 г вишни (или отцедени от компот)
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 г захар
400 мл сок от касис или вишни

Кокосова поръска:

150 г кокосови стърготини
250 г заквасена сметана
50 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и на ниска скорост ги разбийте в сместа. Разстелете тестото в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 25 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

2

Крем-пудинг

Измийте вишните, съответно отцедете от компота. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 50 г захар и 400 мл мляко. Объркайте черешите в пудинга.

3

Кокосова поръска

Разбъркайте сметана с кососовите стърготини и захарта.

Разстелете пудинга върху изпечения блат и поръсете с кокосовата поръска. Печете сладкиша още 20 минути в средата на фурната при същите градуси.

4

След изпичане оставете сладкиша да се охлади. Нарежете сладкиша на малки пастички.