“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Свежа торта с пъпеш

Разхладете горещия ден с уникална пъпешова торта

около 10 - 16 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Свежа торта с пъпеш

За блата:

150 г бял шоколад
200 г хрупкаво мюсли Виталис със стафиди Dr.Oetker

Пълнеж:

1 бр. пъпеш (медена роса)
3 с.л. ликъор киви или лимонов сок
300 г извара
200 г сметана (заквасена)
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
400 г сметана (студена сладкарска)
2 пак. желатин Dr.Oetker
1 ампула есенция лимон Dr.Oetker
100 мл вода

Украса:

1 бр. киви

Приготвяне

Приготвяне

1

За блата:

Начупете шоколада на едри парчета и разтопете на водна баня на слаб огън. Изсипете мюслито в здраво полиетиленово пликче (торбичка за фризер), затворете и го надребнете, разточвайки добре с точилка. Добавете мюслито към разтопения шоколад. Получената маса разстелете равномерно върху предварително застлана с хартия за печене форма за торта (Ø 26 cm) и притиснете добре към дъното на формата. Оставете минимум 45 мин. в хладилник.

2

Пълнеж:

Срежете пъпеша на половина и почистете семките. Със сферична лъжица изрежете около 25 големи и малки топчета и ги накиснете за минимум 30 мин. в ликьора/лимоновия сок, като разбърквате често. След това оставете да се отцедят в цедка, като запазите сока. Изрежете останалия плод от пъпеша, пюрирайте и претеглете 200 г. Смесете пюрето с предварително разбъркана до хомогенност извара със сметана, захарта, ванилената захар, есенцията и отцедения сок от пъпешовите топчета. Накиснете двете пакетчета желатин в около 100 мл вода и оставете да набъбне около 5 мин., след което го загрейте на водна баня или слаб огън, докато се разтвори напълно. Не го оставяйте да кипне! Свалете съда от котлона и оставете желатина да се охлади. Към него добавете 4 супени лъжици от получената смес, разбъркайте добре и едва тогава го добавете към останалата част. След като сместа започне да се желира, разбъркайте в нея предварително разбитата сладкарска сметана. Разстелете получения крем върху блата и разпределете пъпешовите топчета по повърхността, пристикайки някой от тях. Поставете тортата в хладилник поне 3 часа.

3

Украса:

За украса обелете кивито, разрежете го на четвъртинки и нарежете тънки филийки и ги поставете между пъпешовите топчета.