Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Сладко редено хлебче

Хляб на филийки с масло и канела

15 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладко редено хлебче

Тесто:

160 мл прясно мляко
50 г масло
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
30 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 бр. яйце

форма за кекс

Пълнеж:

70 г масло меко
80 г захар
2 пак. захар с канела Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.

Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на квадрат с размери 40х40 см.

3

Пълнеж

Пълнеж

Смесете маслото със захарта с канела и намажете с нож върху квадратното тесто. Разрежете го на 25 квадрата (8 х 8 см), фиг. 2.

4

Поставете намазнената форма за печене вертикално и подредете квадратите един върху друг (фиг. 2). Раздалечете филийките, за да запълните формата.

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

Извадете хляба от формата и оставете да се охлади.