“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладкиш с круши

Пълнени охлювчета за печене

12 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладкиш с круши

Пълнеж:

1 кг круша
4 с.л. лимонов сок
25 г сушени червени боровинки
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
2 с.л. захар
100 мл вода

форма за печене с ринг (Ø 26 cm)

Тесто със суха мая за печене:

125 мл прясно мляко
125 г масло
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
1 бр. яйце

Глазура:

около 3 с.л. конфитюр от праскови

Приготвяне

Приготвяне

1

Пълнеж

Обелете и нарежете на малки кубчета крушите. Смесете ги в тенджера с лимоновия сок и червените боровинки. На средна температура разбърквайте в продължение на 10 минути. Смесете пудинга със захар и разбийте до получаване на еднородна смес, прибавяйки по малко вода. Преместете крушите от котлона. Разбъркайте пудинга и оставете да заври за кратко. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

2

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.

Оставете тестото покрито на топло докато втаса.

3

Върху леко набрашнена повърхност разнесете тестото и разточете до получаване на правоъгълна кора с размери 40х30 см. Намажете пълнежа върху тестото като оставяте в края по 2 см (фиг. 1).

4

Навийте на руло, откъм дългата страна и го нарежете на 8 еднакво големи парчета. Подредете ги в намазнена форма за печене с отрязания край нагоре (фиг.2).

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане отделете формата за печене. Оставете да се охлади върху метална скара.

5

Глазура

Поставете сладкиша върху тортена чиния. Затоплете конфитюра и го намажете върху сладкиша.