Flag

Сладкиш „Баба Марта”

about 10 парчета (/парченца)
Леснa
40
Бърза торта по случай идването на баба Марта
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блат
60 гкраве масло
100 гбисквити (амаретини)
100 гбадеми (смлени)
Пълнеж
150 гбял шоколад
600 гсирене крема
130 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 бр.яйца
150 гконфитюр (ягодов)
Допълнително
400 гсметана (заквасена)
35 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Украса
about 10 бр.ягоди
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Блат

Разтопете маслото в тенджера. Поставете бисквитките в полиетиленово пликче и с точилка ги натрошете добре. Разбъркайте натрошените бисквитки и бадемите в разтопеното масло. Разпределете равномерно получената смес в тортената форма (диаметър 26 см) и притиснете сместа, така че да се получи гладка повърхност. След това оставете блата да се охлади.

2

Пълнеж

Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня на слаб огън. Разбийте крема сиренето с миксер до гладкост и добавяйте към него постепенно захарта и ванилената захар. След това разбийте яйцата едно по едно и царевичното нишесте Густин. Накрая добавете разтопения шоколад.


Разпределете 2/3 от крема върху охладения блат. Върху крема намажете ягодовия конфитюр на отстояние 4 см от стените на формата и намажете останалата част от крема. Печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 190°C при горен и долен нагревател или на 170°C при горещ въздух.

3

Глазура

След изпичане извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади 20 мин. Разбийте заквасената сметана, захарта и ванилената захар и разпределете върху повърхността на сладкиша. Върнете сладкиша да се допече за още 5 мин. във фурната. След изпичане оставете да се охлади върху метална скара и свалете ринга на формата. Преди сервиране украсете със свежи ягоди или цели плодчета.