Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Сладки великденски яйца

Уникален вкус и форма

около 6 - 10 парчета /парченца

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладки великденски яйца

Тесто:

200 г масло
140 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка)
4 бр. яйца
140 г брашно (пресято)
15 г какао Dr.Oetker
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
40 г тъмен шоколад (настърган)

За разточването: :

200 г ядки (настъргани)
100 г кокосови стърготини
180 г тъмен шоколад
30 г масло

Украса:

1 с.л. ядки
около 20 г бадеми (филирани)
около 20 г кокосови стърготини
около 20 - 30 г фин марципан Dr.Oetker
около 100 г глазура пунш *

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Разбъркайте маслото, пудрата захар, ванилената захар и солта на пяна. Към сместа добавете едно след друго яйцата. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, пресейте ги и заедно шоколада ги добавете към сместа.

Разстелете тесто с дебелина 2 см в застлана с хартия за печене тава и печете в долната половина на загрята фурна на 180°C около 25 мин.

След като сладкишът е добре изстинал, го обърнете, отстранете хартията за печене и го натрошете. Смесете дребни трохи с настърганите ядки и кокосови стърготини в купа. Добавете разтопените шоколад и масло и объркайте до получаването на хомогенна смес като тесто за месене.

От сместа оформете топчици във формата на яйца и декорирайте по желание:

Ако желаете да ги оваляте в кокосови стърготини, настъргани ядки, филирани бадеми или крокант веднага след това ги сложете в хладилник за около час, за да се стегнат.

Ако ще ги декорирате с марципан или захарна глазура първо ги оставете около час в хладилник и след като са стегнали ги украсете:

- оцветен марципан

- захарна глазура (пудра захар и течност) в различни цветове: натурален сок вишна за червено, портокал за жълто/оранжево, зелена ябълка за зелено; лимонов сок

- глазура пунш - 1 с.л. ром, 2 с.л. червено вино, 100 г пудра захар