Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Сладки мишлета със суха мая

Рецепта за малки и големи

10 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Сладки мишлета със суха мая

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
75 г масло
450 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ ч.л. сол
1 бр. яйце
1 бр. белтък
1 бр. жълтък
1 с.л. прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Затоплете млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто със суха мая

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разтопеното масло в затопленото мляко. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това на най-висока степен до получаването на гладко тесто.

Намазнете форма за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло, докато втаса.

3

Размесете тестото върху леко поръсена с брашно повърхност и го оформете на руло. Разделете рулото на 11 равни части. Отделете 10 парчета и ги оформете с остър връх като на фиг. (1). Поставете ги в тавата.

4

Останалото 1 парче тесто го разделете на 10 еднакво големи парчета. Всяко едно го размесете и направете във формата на топка, а след това го оформете като опашка на мишлето (фиг. 2).

Оставете фигурките на топло докато втасат.

5

Разбийте жълтъка и млякото и го намажете върху фигурите. Сложете стафиди като очички на тестото.

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 15 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C

След изпичане поставете мишлетата с хартията върху металка решетка да се охладят.