Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Симфония от течен шоколад и ванилия

Неустоимо съчетание от бадеми, пудинг и шоколад

около 4 порции /дози

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Симфония от течен шоколад и ванилия

Продукти:

25 г бадеми (натрошени)
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
500 мл прясно мляко
50 г течен шоколад
25 г млечен шоколад

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Запечете в тиган с незалепващо покритие бадемите до златисто без мазнина и ги оставете да изстинат. Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Изсипете течния шоколад или тъмната нуга в дълбок съд, прибавете половината от горещия пудинг и разбъркайте добре. Разсипете пудинга в десертни чаши, като редувате светъл и тъмен пудинг, започвайки със светлия. Поставете пудинга в хладилник.

Разтопете млечния шоколад на водна баня на средна температура, прибавете бадемите и разбъркайте. Изсипете сместа върху хартия за печене, загладете повърхността (8 х 8 cm) и оставете да изстине. Разрежете така втвърдения шоколад на лентички и преди сервиране украсете с тях пудинга.