“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадово-сметанови курабийки

Курабийки с шоколад

около 40 сладки /бисквитки

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадово-сметанови курабийки

Тесто:

160 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. пудинг сметана Dr.Oetker
150 г захар
3 капки есенция ванилия Dr.Oetker
150 г масло
2 бр. яйца
150 г шоколадови пръчици

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Смесете брашното, бакпулвера и пудинга в една купа. Добавете останалите съставки без шоколадовите парченца. Разбийте с миксер първоначално на ниска степен за малко, а след това на по-висока за 2 минути до получаване на еднородна смес. Към така полученото гладко тесто добавете шоколадовите парченца и разбъркайте отново. С помощта на 2 ч.л. загребете тесто с големината на орех и го разположете върху хартия за печене. Така разпределете цялото тесто на разстояние около 4 см едно от друго. По време на печене оформеното тесто ще се разстеле и ще се получат плоски курабийки.

Печете курабийките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 10 - 12 мин.

Издърпайте изпечените курабийки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.