Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шоколадови сладки с кокосов пълнеж

Ароматно тесто с ром и неустоим вкус на кокос

120 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадови сладки с кокосов пълнеж

Кокосов пълнеж:

150 мл прясно мляко
50 г кокосови стърготини
40 г масло
30 г грис
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Кексово тесто:

250 г масло
125 г захар
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
250 г брашно
30 г какао премиум Dr.Oetker
3 с.л. прясно мляко

Глазура:

150 г кувертюр лешник

Приготвяне

Приготвяне

1

Кокосов пълнеж

Разтопете в тенджера маслото в млякото, докато се разтопи напълно. Добавете кокосовите стърготини, грис и ванилената захар при непрекъснато бъркане и оставете да се свари. Оставете кокосовата смес да се охлади.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и захарта с ром и разбъркайте до хомогенност. Смесете какаото с брашното и разбийте заедно с млякото за кратко. Объркайте какаовата смес с маслената. Напълнете тестото в домакинска торбичка с отвор Ø 8 мм и върху хартия за печене направете сладки. Напълнете кокосовата смес в домакински плик със същите размери. Шприцовайте по средата на всяка сладка кокосов крем.

Печете 15 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

3

Глазура

Разтопете кувертюра на водна баня, напълнете го в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете сладките от двете страни.