Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шоколадови плодови пастички

Малки пастички с пълнеж от малини

36 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадови плодови пастички

Кексово тесто:

150 г кувертюр (тъмен)
250 г масло
125 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 г сол
5 бр. яйца
120 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
80 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 г бадеми (смлени)

Пълнеж:

270 г мармалад от малина

Украса:

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Натрошете кувертюра на парчета и разтопете на водна баня.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, ванилената захар и солта и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Добавете разтопения кувертюр.

Пресейте брашното с бакпулвера и разбърквайте постепенно в сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете половината тесто в плитка тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете 9 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

След изпичане изтеглете блата върху метална скара и оставете да се охлади. Изпечете останалото тестото по същия начин.

3

Разрежете добре охладените блатове на две, така че да се получат четири кори с размери 30х20 см. Намажете три от тях с малиновия конфитюра и подредете една върху друга. Покрийте с четвъртия блат. Покрийте с хартия за печене и поставете върху дъска. Оставете в хладилника за една нощ.

4

Украса

Нарежете сладкиша на 36 еднакви малки пастички. Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Залейте с глазура всяка пастичка и украсете с марципанови морковчета.