Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шоколадов сладкиш с маслен крем

Пудинг сметана с масло и много шоколад

18 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шоколадов сладкиш с маслен крем

Маслен крем:

200 г кувертюр
1 пак. пудинг сметана Dr.Oetker
1 с.л. захар
500 мл прясно мляко
250 г масло

Тесто:

100 г тъмен шоколад
6 бр. белтъка
3 г сол
175 г захар
125 г масло
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
6 бр. жълтъци
125 г пшеничено брашно
25 г какао премиум Dr.Oetker

Глазура:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker

За поръсване:

1 с.л. какао премиум Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Маслен крем

Пригответе пудинга според указанията на опаковката и разбъркайте натрошения шоколад в него. Разбъркайте, докато се стопи. Пресипете пудинга в купа и покрийте с домакинско фолио докато още е горещ, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.

2

Тесто

Разтопете натрошения шоколад на водна баня. Разбийте белтъците със солта и половината захар на твърд сняг. Разбийте маслотона крем с миксер. Към него добавете постепенно останалата захар и ванилената захар и разбивайте до хомогенна смес. Добавете жълтъците един по един като разбивате всеки по отделно за 1/2минута на високата скорост. Прибавете разтопения шоколад. Смесете брашното с какаото и добавяйте постепенно към тестото, разбивайки на средна температура. Накрая добавете разбитите белтъци и объркайте внимателно. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава (40 см х 30 см).Печете 20 мин в средата напредварително загрята фурна на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.

Разбийте маслото с миксер на крем и добавяйте постепенно охладения пудинг. Пудингът трябва да е със стайна температура. Отделете 5 с.л. от крема за украса.

3

Нарежете охладения блат на три парчета, всяко с размери 40 см х 10 см. Поставете първия блат върху тортена чиния. Намажете с половината крем. Поставете второто парче и намажете с останалия крем като отделите малко, за да намажете целия сладкиш. Поставете последния блат отгоре и притиснете леко. Намажете с остатъка от крема тънък пласт по цялата повърхност на сладкиша. Оставете за час в хладилник.

4

След като сладкишът се охлади, полейте с глазурата, приготвена според указанието на опаковката. Върху нея с помощта на шприц и отделения крем украсете с розички. Накрая поръсете с какао.