Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Щолен в чашка с червени боровинки

Бадеми, боровинки, портокалов аромат в един вкусен щолен

6 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Щолен в чашка с червени боровинки

Тесто със суха мая за печене:

100 г сушени червени боровинки
100 г локум
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
4 с.л. сок (гроздов сок или ябълков сок)
200 мл прясно мляко
125 г масло
425 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
3 г сол
1 бр. яйце
50 г бадеми филирани (настъргани)

Глазура:

50 г масло
1 с.л. захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Смесете червените боровинки,нарязаните на малки парченца локум, Финес – аромат портокалови корички и сока и оставетеда престои една нощ. Загрейте млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто

Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете захарта, солта, яйцето и топлата млечно-маслена смес. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. След това добавете омесете бадемите и ароматнатасмес от боровинки и локум. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Намаслете порцелановите чаши, издържащи на висока температура и подредете в тава.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто още веднъж и го разделете на шест еднакви топки. Поставете по една топка във всяка чаша. Оставете чашите с тесто на топло място докато тестото увеличи отново обема си. Печете в долната част на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

3

Глазура

Разтопете маслото и след изпичане намажете повърхността на щолените с него. Веднага поръсете със захар. Оставете щолените да изстинат върху метална решетка.