Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шарен плетен козунак

Вкусен плетен козунак с праскови, шоколад и шам фъстък

18 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шарен плетен козунак

Тесто със суха мая за печене:

200 мл прясно мляко
70 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
1 бр. яйце

Пълнеж:

100 г отцедени праскови
75 г шоколадови парченца
около 1 с.л. пшеничено брашно
25 г шамфъстък

Украса:

2 с.л. сладкарска сметана

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.

Намазнете тавата за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставетеотново на топло, докато втаса.

2

Пълнеж

Пълнеж

Нарежете прасковите на малки парченца. Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто. Разделете тестото на три равни части. Омесете всяка част от тестото с шоколадовите парченца, прасковите, шам фъстъка и малко брашно. Оформете три рула с около 30 см дължина. Оплетете рулата на плитка както е показано на фиг.1.

3

Украса

Украса

Съберете краищата на тестото както е показано на фиг. 2. Поставете козунака върху тавата за печене. Намажете плитката със сладкарска сметана или мляко. Покрийте отново и оставете да втаса още веднъж.

4

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане, извадете козунака заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.