Flag

Рулца с рукола и рикота

18 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Апетитни рулца със свежа рукола, рикота и моркови
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пандишпаново тесто
125 грукола
60 гзаквасена сметана
3 бр.жълтъци
3 бр.белтъка
1 ч.л.сол
3 гчерен пипер (прясно смлян)
10 гиндийско орехче (прясно смелено)
60 гпшенично брашно
15 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
100 гморкови
250 грикота
60 гзаквасена сметана
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
0,5 с.л.мед
3 гсол
5 гчерен пипер
about 2 с.л.оцет (ябълков)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Пандишпаново тесто

Измийте руколата, отцедете и подсушете. Отделете няколко листа за украса. Нарежете на едро и смесете със заквасената сметана и жълтъците. Пасирайте цялата смес.


Разбийте белтъците с щипка сол на най-високата скорост до получаването на твърд сняг. Овкусете сметановото пюре с останалата сол, черния пипер и индийското орехче и добавете към него разбитите белтъци. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и добавете към сместа като разбъркате внимателно. Разстелете получената смес върху плитка тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°С с горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.


След изпичане обърнете блата върху хартия за печене и оставете да се охлади, без да отлепяте хартията, с която сте пекли блата.

2

Пълнеж

Обелете морковите и ги настържете на едро. Смесете сиренето Рикота със заквасената сметана, Финес – аромат лимонови корички, меда. Овкусете със солта, пипера и оцета.


Отлепете хартията, с която пекохте блата. Намажете равномерно повърхността с получения пълнеж върху блата като оставите по 1 см в края ненамазан. Поръсете снастърганите моркови върху сметановия пълнеж и навийте блата на руло от дългата страна. Оставете рулото в хладилник минимум за 1 час (най-добре цяла нощ).

3

Украса

Нарежете рулото на филийки с ширина 2 см. и украсете с листенцата рукола.