Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Рулца с рукола и рикота

Апетитни рулца със свежа рукола, рикота и моркови

18 парчета /парченца

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Рулца с рукола и рикота

Пандишпаново тесто:

125 г рукола
60 г заквасена сметана
3 бр. жълтъци
3 бр. белтъка
1 ч.л. сол
3 г черен пипер (прясно смлян)
10 г индийско орехче (прясно смелено)
60 г пшеничено брашно
15 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

100 г моркови
250 г рикота
60 г заквасена сметана
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
½ с.л. мед
3 г сол
5 г черен пипер
около 2 с.л. оцет (ябълков)

тава (40 x 30 см)

Приготвяне

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Измийте руколата, отцедете и подсушете. Отделете няколко листа за украса. Нарежете на едро и смесете със заквасената сметана и жълтъците. Пасирайте цялата смес.

Разбийте белтъците с щипка сол на най-високата скорост до получаването на твърд сняг. Овкусете сметановото пюре с останалата сол, черния пипер и индийското орехче и добавете към него разбитите белтъци. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и добавете към сместа като разбъркате внимателно. Разстелете получената смес върху плитка тава за печене, застлана с хартия за печене. Печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 200°С с горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.

След изпичане обърнете блата върху хартия за печене и оставете да се охлади, без да отлепяте хартията, с която сте пекли блата.

2

Пълнеж

Обелете морковите и ги настържете на едро. Смесете сиренето Рикота със заквасената сметана, Финес – аромат лимонови корички, меда. Овкусете със солта, пипера и оцета.

Отлепете хартията, с която пекохте блата. Намажете равномерно повърхността с получения пълнеж върху блата като оставите по 1 см в края ненамазан. Поръсете снастърганите моркови върху сметановия пълнеж и навийте блата на руло от дългата страна. Оставете рулото в хладилник минимум за 1 час (най-добре цяла нощ).

3

Украса

Нарежете рулото на филийки с ширина 2 см. и украсете с листенцата рукола.