“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Розови облачета

Райски десерт с бяло вино

около 4 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Розови облачета

Продукти:

1 пак. желатин Dr.Oetker
6 с.л. вода
250 мл вино (бяло)
250 мл сок (вишни)
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. сладкарски крем с аромат на сметана Dr.Oetker
150 мл прясно мляко

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Накиснете желатина с 6 с.л. вода, за да набъбне, след което го загрейте на водна баня или слаб огън, докато се разтвори. Не го оставяйте да кипне! Махнете съда от котлона и оставете желатина малко да се охлади. Смесете добре бялото вино, сока от вишни, захарта и ванилената захар и прибавете няколко лъжици към желатина. Разбъркайте добре и едва тогава добавете остналото количество течност. Пригответе сметаната съгласно указанията на опаковката и когато желатиновия крем започне да се желира я добавете в съда и внимателно разбъркайте. Не трябва да получите хомогенна смес, а слоевете розов и бял крем да са ясно видими. Разпределете десерта в купички и го поставете в хладилник поне 2 часа до пълното му желиране.