Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Пудинг ванилия с шоколадови капки

Класическа комбинация от ванилия, сметана и шоколад

4 порции /дози

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пудинг ванилия с шоколадови капки

Крем-пудинг:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
30 мл прясно мляко
200 г сметана (сладкарска)
4 с.л. тъмен шоколад (ситни парченца )

Шоколадов сос:

1 пак. Премиум Пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
750 мл прясно мляко
50 г захар

Приготвяне

Приготвяне

1

Крем-пудинг

Смесете млякото със сметаната. Смесете съдържанието на пакетчето с 6 с.л. от млечната смес, а останалата сложете да заври.След като заври, добавете към нея пудинговата смес. Разбърквайте непрекъснатодо сгъстяване. Половината от готовия пудинг разпределете в четири формички за пудинг, изплакнати със студена вода. Поръсете по 1 с.л. шоколадови парченца във всяка формичка и допълнете с останалия пудинг.Оставете десертите за мин. 2 часа в хладилника.

2

Шоколадов сос

Сварете премиум пудинг шоколад според указанието на рецептата, но с 750 мл прясно мляко и 50 г захар. Оставете да се охлади до стайна температура.

3

Сервиране

Извадете пудинга, като отделите внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формичките и обърнете върху десертни чинии. Залейте отстрани с шоколадовия сос и сервирайте.