Flag

Пудинг „Шрек”

about 4 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
40
Смешен и супер лесен десерт за малки и големи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
800 млпрясно мляко
90 гзахар
50 гтъмен шоколад
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
1

Приготвяне

Пригответе пудингите (по възможност едновременно) по указанията на опаковката, но само с 400 мл мляко. Изплакнете добре със студена вода една стъклена купа (с диаметър 20 см). Напълнете я като редувате по супена лъжица – пудинг ванилия и пудинг шоколад, така че да се получи шарен пудинг. Поставете в хладилника за най-малко 4 часа.


Отделете внимателно коричката на пудинга с върха на нож от стените на купата. Хванете купата отстрани, завъртайки я с върха на пръстите внимателно отделяйте пудинга на възможно най-голямо разстояние от стените. Поставете тортена чиния върху купата и обърнете пудинга върху нея.

2

Украса

Начупете шоколада, напълнете го в здраво полиетиленово пликче и оставете да се разтопи на водна баня. Оставете го леко да изстине и върху лист хартия за печене нарисувайте очички, ръце и език и го оставете най-малко 30 мин. в хладилник. С останалата част от шоколада нарисувайте косичка върху пудинга. С помощта на чаена лъжичка внимателно изрежете местата за очи от пудинга , ръце и език и украсете със втвърдените шоколадови формички.