Flag

Празнична торта с червени боровинки

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Шоколад, боровинки и аромат на ром
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
5 бр.яйца
150 гзахар
1 пак.Захар с аромат ром Dr.Oetker
150 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
3 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Пълнеж
400 гмармалад от червени боровинки
500 гсметана (сладкарска )
2 пак.желатин Dr.Oetker
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Украса
150 гкувертюр
Picture - Захар с аромат ром Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто

Разбийте яйцата на пяна с миксер на висока степен за 1 мин. Продължете да бъркате с миксера като постепенно добавяте предварително смесената захар с аромат ром. Разбивайте още поне две минути. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото и ги добавете на два пъти към яйцата и захарта, разбивайки на ниска степен. Разбъркайте с миксер до хомогенност. Разпределете тестото в намазнена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 26 cm). Печете 25 мин в долната половина в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух.


След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените и го обърнете върху застлана с хартия за печене метална скара да се охлади напълно. След това отлепете хартията.


Разрежете добре охладения блат хоризонтално на две и поставете единия върху тортена чиния. Поставете върху него почистения ринг от формата за печене.

2

Пълнеж

Отделете 2 супени лъжици от мармалада. С останалото количество намажете равномерно блата в тортената чиния. Накиснетежелатина в няколко лъжици вода. След като набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. (Желатинът не трябва да завира!). Разбийте сладкарската сметана, добавете ванилената захар и накрая разтворения желатин. Отделете 3 супени лъжици от сметаната, а останалата намажете върху боровинковия мармалад. Поставете внимателно втория блат отгоре и намажете повърхността му с отделената сметана. Оставете в хладилник поне за 2 часа.

3

Украса

Разтопете натрошения на едро кувертюр на водна баня при слаб огън. Върху лист хартия за печене разстелете равномерно разтопения кувертюр на правоъгълник с размери с размери 40 x 20 cm. Покрийте с друг лист хартия за печене. Завийте на руло и оставете в хладилника да се втвърди.


Преди сервиране свалете внимателноринга от формата за печене. Развийте рулото кувертюр, при което той ще се начупи. Разпределете начупения кувертюр върху тортата и разпръскайте отделения боровинков мармалад отгоре.