Flag

Портокалово-морковена торта

about 10 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Изпитана рецепта за морковена торта с портокал
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
150 гбадеми (обелени и смлени)
4 бр.яйца
3 с.л.вода (гореща)
150 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
0,5 бр.портокали (настъргана кора)
250 гморкови
100 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)
Крем
1 пак.желатин Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
250 млсок (портокалов)
125 млсок (от моркови)
400 гсметана (студена течна)
0,5 бр.портокали (настъргана кора)
Украса
50 гпудра захар
50 гсуров марципан
1 пак.четири сладкарски цвята Dr.Oetker
about 10 - 20 гтиквени семки (накълцани)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Тесто

Сложете в дълбок съд яйцата и горещата вода и с миксер разбивайте 1 минута на най-високата степен. Прибавяйте постепенно предварително смесените захар, портокалова кора и ванилена захар и разбивайте още 2 минути. Добавете настърганите на дребно моркови и запържените до златисто без мазнина бадеми, а накрая смесените бакпулвер и брашно. Разбъркайте сместа на ниска степен до гладко тесто и я изсипете в застланата с хартия за печене форма за торта. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути на 180°C. След като блатът изстине, го разрежете хоризонтално на две части.

2

Крем

Разтворете желатина в 8 с.л. вода и го оставете да набъбне. Пригответе пудинга само с портокаловия и морковения сок без вода. Прибавете желатина към горещия пудинг и го оставете да изстине. Смесете настърганата портокалова кора със сметаната и я разбъркайте с изстиналия пудинг. Намажете единия блат с половината крем, поставете втория и разпределете останалия крем.

3

Декорация

Пресейте пудрата захар и я размесете с марципана. Парче с размерите на орех оцветете със зелено за зеленина. Останалия марципан оцветете с червено и жълто и оформете морковите. Поръсете тортата с тиквените семки и я оставете за 2-3 часа в хладилник.