Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Портокалово-морковена торта

Изпитана рецепта за морковена торта с портокал

около 10 - 16 парчета /парченца

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Портокалово-морковена торта

Тесто:

150 г бадеми (обелени и смлени)
4 бр. яйца
3 с.л. вода (гореща)
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ бр. портокал (настъргана кора)
250 г моркови
100 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)

Крем: :

1 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
250 мл сок (портокалов)
125 мл сок (от моркови)
400 г сметана (студена течна)
½ бр. портокал (настъргана кора)

Украса:

50 г пудра захар
50 г суров марципан
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker
около 10 - 20 г тиквени семки (накълцани)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Сложете в дълбок съд яйцата и горещата вода и с миксер разбивайте 1 минута на най-високата степен. Прибавяйте постепенно предварително смесените захар, портокалова кора и ванилена захар и разбивайте още 2 минути. Добавете настърганите на дребно моркови и запържените до златисто без мазнина бадеми, а накрая смесените бакпулвер и брашно. Разбъркайте сместа на ниска степен до гладко тесто и я изсипете в застланата с хартия за печене форма за торта. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути на 180°C. След като блатът изстине, го разрежете хоризонтално на две части.

2

Крем:

Разтворете желатина в 8 с.л. вода и го оставете да набъбне. Пригответе пудинга само с портокаловия и морковения сок без вода. Прибавете желатина към горещия пудинг и го оставете да изстине. Смесете настърганата портокалова кора със сметаната и я разбъркайте с изстиналия пудинг. Намажете единия блат с половината крем, поставете втория и разпределете останалия крем.

3

Декорация:

Пресейте пудрата захар и я размесете с марципана. Парче с размерите на орех оцветете със зелено за зеленина. Останалия марципан оцветете с червено и жълто и оформете морковите. Поръсете тортата с тиквените семки и я оставете за 2-3 часа в хладилник.