Flag

Пълнени камби със зеленчуци

7 - 8 буркана ((800 мл))
Леснa
20
Пикантна туршия с краставички, моркови и камби
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгкамби (червени)
1,5 кгкраставици
0,5 кгморкови
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
7 - 8 бр.дафинов лист
40 - 50 гкопър (сухи клончета)
1 бр.люти чушки
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker

Почистете, измийте и нарежете камбите на половинки. Измийте и нарежете краставиците и морковите на кръгчета. Изчистете и нарежете и лютата чушка. Напълнете камбите със снопче, в което се редуват кръгчета моркови, краставички и парченце люта чушка. Наредете пълнените камби в измитите буркани, като накрая добавете по един дафинов лист и малко сух копър.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня. След като кипне, я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Според вкуса може да добавите оцет и захар за по-кисела или съответно по-сладка туршия. Залейте подготвените зеленчуци в бурканите с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината до ръба, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Обърнете с капачките на долу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.