Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Пикантен зеленчуков пай с чедър

Сладкиш с ябълки, круши и сирене

20 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пикантен зеленчуков пай с чедър

Пълнеж:

750 г ябълки
750 г круши
50 г масло
1 чаши ябълково пюре около 355 г
2 с.л. мащерка стрита
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 щипка сол
150 г сирене чедър
2 с.л. грис
2 с.л. грис

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
100 г масло
100 г сирене чедър
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
2 бр. яйца

тава (40 x 30 см)

Приготвяне

Приготвяне

1

Пълнеж

Обелете ябълките и крушите. Разрежете всеки плод на осем парчета, а след това на по-малки. Разтопете маслото и добавете плодовете в тенджерата за около 3 минути. Добавете ябълковото пюре, мащерката, лимоновите корички и солта. Оставете да се охлади. Добавете предварително настъргания, на по-едри парчета, чедър.

2

Тесто

Разтопете маслото в затоплено мляко. Настържете чедъра на по-едри парчета. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти без чедъра и разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто. Добавете чедъра и размесете тестото.

Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса, докато видимо увеличи обема си.

3

Разстелете тестото в предварително намазнена тава. Поръсете гриста и разпределете внимателно плънката. Отново покрийте и оставете на топло, докато втаса още веднъж.

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане поставете сладкиша заедно с тавата върху метална скара и оставете да се охлади.