Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Пандишпаново руло с лимоново парфе

Комбинация на ванилов пандишпан и лимоново парфе

20 парчета /парченца

изисква повече опит 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пандишпаново руло с лимоново парфе

Пандишпаново тесто:

4 бр. яйца
1 бр. жълтък
80 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
80 г пшеничено брашно
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

1 пак. желатин Dr.Oetker
250 г заквасена сметана
100 мл сок от лимети (или лимонов)
80 г пудра захар
350 г сметана (течна сладкарска сметана)

Украса:

250 г сметана (студена сладкарска сметана)
1 с.л. пудра захар

тава (40 x 30 см)

Приготвяне

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата и единия жълтък с миксер на най-висока степен за около 1 минута до получаването на пухкава смес. Добавяйте постепенно захарта и ванилената захар в продължение на минута, след това разбивайте цялата смес още 2 минути. Пресейте брашното с бакпулвера в отделна купа и добавяйте постепенно в сместа като продължавате да бъркате с миксера на ниска степен. В тава, застлана с хартия за печене, разпределете равномерно сместа. Печете 10 мин в средата на фурна, предварително загрята на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух.

След изпичане обърнете блата върху поръсена със захар хартия за печене и оставете да се охлади заедно с хартия, с която сте го пекли.

2

Пълнеж

Накиснете желатина с малко вода, докато набъбне. Разбъркайте заквасената сметана, лимоновия сок и пудрата захар. Загрейте набъбналия желатин на водна баня (Желатинът не трябва да завира, защото ще се пресече и ще изгуби желиращите си свойства). Разтворения желатин смесете лъжица по лъжица в лимоновата смес и оставете да се желира леко. Тогава добавете в лимонената смес разбитата на твърд сняг сладкарската сметана.

Отстранете хартията за печене от изстиналия пандишпанов блат и намажете равномерно с лимоновата сметана. Оставете крема да стегне 20 минути. Тогава навийте на руло откъм дългата страна. Оставете рулото за поне 2 часа в хладилник.

3

Украса

Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар и намажете рулото. Украсете с пролетни и великденски фигурки.