“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Морковени мъфини с ядки

Мъфини, но с моркови, шамфъстък,лешници и портокалови корички

около 12 мъфини /кексчета

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Морковени мъфини с ядки

Тесто:

100 г моркови
300 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г лешници (смлени)
150 г кафява захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
150 мл олио
200 г заквасена сметана
2 бр. яйца
2 с.л. прясно мляко

Украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
20 г шамфъстък (счукан)

xартиени формички за мъфини

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Обелете и настържете морковите ситно.

2

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете настърганите моркови, лешниците и останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това за 2 минути на висока степен до получаването на гладко тесто. Разпределете тестото в предварително намазнени и набрашнени форми за мъфини. Печете 25 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане оставете мъфините за 10 мин във формите. След това ги извадетеи оставете да се охладят на метална скара.

3

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте мъфините с нея. Поръсете мъфините с шамфъстък и украсете с фигурки от марципан или фондан.