Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Мока торта

Празнична торта с пудинг, шоколад, сметана и кафе

около 12 порции /дози

изисква повече опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Мока торта

Глазура:

125 г млечен шоколад
½ с.л. олио

Тесто:

250 г пшеничено брашно
4 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
3 с.л. какао Dr.Oetker
125 г захар
4 бр. яйца
200 г масло
2 с.л. прясно мляко

Пълнеж:

1 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. оригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
300 мл прясно мляко
100 мл ликьор кафе
40 г захар
400 г сметана (студена сладкарска )

Украса:

50 г шоколадови стърготини
70 г бял шоколад
25 г червена сладкарска боя

Приготвяне

Приготвяне

1

Глазура

Разтопете натрошения на ситно шоколад с олиото на водна баня при слаб огън. Върху лист алуминиево фолио очертайте окръжност с диаметър 26 см. Излейте разтопения шоколад върху алуминиево фолио в очертанието на окръжността. Загладете, че така че да се получи тънка и гладка повърхност. С нож нарежете на 12 триъгълника. Оставете шоколада да се втвърди.След това внимателно начупете шоколадовата окръжност на 12 триъгълника.

Начупете белия шоколад, поставете в здраво полиетиленово пликче и добавете малко олио и червена хранителна боя. Разтопете на водна баня и намачкайте добре пликчето, така че боята да оцвети добре шоколада. Отрежете едното ъгълче на пликчето и върху алуминиево фолио очертайте 12 червени шоколадовизвезди.

2

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това за 2 минути на висока до получаването на гладко тесто. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава (с диаметър 26 см). Печете в долната част на фурната за около 35 мин на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.

Добре изстиналия блат разрежете хоризонтално на три блата.Поставете единия блат в тортена чиния и върху него поставете почистения ринг от формата за торта.

3

Пълнеж

Накисенете желатина в няколко лъжици вода. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 300 мл мляко и 100 мл ликьор кафе. Оставете пудинга леко да се охлади и разбъркайте желатина в него. Оставете крема да се охлади като разбърквате от време на време. Разбийте сметаната на твърд сняг и отделете около 4 с.л. от нея за украса.Щом кремът започне да се желира леко, добавете към него сметаната и разбъркайте. Разстелете половината от крема върху първия блат. Сложете втория блат отгоре и намажете другата половина от крема. Поставете последния блат отгоре и притиснете леко. Оставете тортата поне 3 часа в хладилник.

4

Украса

Намажете страните на тортата с отделената сметана и полепете настъргания шоколад отсрани. С шприц поставете 12 сметанови розички на няколко милиметра от ръба на тортата. Върху всяка розичка поставете по едно триъгълниче шоколад под наклон, а върху него по една червена шоколадова звезда.