Flag

Малките сладки прасенца

about 8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Чудна следобедна закуска от приказките
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Сервирайте топли с плодово кисело мляко.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
250 млпрясно мляко
75 гкраве масло
400 гпшенично брашно
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л.сол
За намазване
about 2 с.л.вода
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа, добавете към него царевичното нишесте и объркайте добре със сухата мая. Добавете останалите продукти и предварително разтопеното масло със затопленото прясно мляко. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.


Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто с мая. Отделете 1/8 от тестото и разточете на тънка кора с диаметър 23 см. От нея изрежете 16 кръгчета с диаметър 4 см. От останалото тесто оформете осем топки, еднакви по големина. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и ги намажете с вода. Разрежете на две осем от кръгчетата и ги закрепете като „ушички" върху топчетата. Останалите кръгчета прикрепете като „нослета" на топчетата и изрежете „ноздри" с диаметър 5 мм. Изрязаните „ноздри" сложете за „очички" на прасенцата. Оставете прасенцата на топло място, докато видимо увеличат обема си. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 20 мин на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.


След изпичане извадете прасенцата с хартията върху метална решетка да се охладят.

Съвет за рецептата

  • Сервирайте топли с плодово кисело мляко.