Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Лимоново - сметанова торта

Свежа, лека и плодова торта

около 10 - 16 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Лимоново - сметанова торта

Пандишпаново тесто:

2 бр. яйца
60 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г пшеничено брашно
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
20 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

Пълнеж:

1 пак. желатин Dr.Oetker
400 г сметана (заквасена)
50 г захар
1 бр. лимон (настъргана кора)
50 мл сок (лимонов)
около 1 с.л. пудра захар
около 150 - 200 г ягоди

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилена захар. Разбърквайки добавяйте постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Смесете Густина с бакпулвера и брашното и разбийте в сместа на най-ниска степен. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава. Пече в долната част на фурната за около 18 мин на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

След изпичане с нож отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху хартия за печене и оставете да изстине върху метална скара като не отлепяте хартията, с която е печен. След охлаждането махнете хартията за печене.

2

Пълнежа

Разрежете блата хоризонтално на две. Поставете долния блат върху тортена чиния и поставете почистения ринг на формата за торта. Накиснете желатина за 5 мин. в малко вода, докато набъбне, след което разтворете го загрейте и разтворете на водна баня или слаб огън, без да го оставяте да кипне. Разбийте сметаната със захарта и лимоновата коричка и лимоновия сок на твърд сняг. В разтворения желатин объркайте две супени лъжици от разбитата сметана, след което добавете тази смес към сметаната. Нарежете на ягодите на половинки и ги подредете върху долния блат. Разпределете сметановия крем върху тях и поставете горния, като притиснете леко. Поставете тортата в хладилник за 3 часа. Отстранете внимателно ринга от формата, поръсете я с пудра захар и декорирайте с ягоди.