Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Лимонадени пастички с кайсии

Слънчеви лимонадени пастички с много аромат на лимон

12 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Лимонадени пастички с кайсии

Тесто:

150 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
4 бр. яйца
125 мл олио
125 мл лимонада или оранжада
300 г пшеничено брашно
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

240 г компот от кайсии
1 пак. глазура лимон Dr.Oetker
20 г захарни пръчици

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте пудрата захар и добавете към нея ванилената захар, Финес - аромат лимонови корички и яйцата. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на най-високата скорост до получаването на пухкава смес. Добавете лимонадата и олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа на два пъти. Разстелете тестото равномерно в предварително намазнена правоъгълна тава. Печете 25 мин в средата на фурна, предварително загрята на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

Извадете изпечения сладкиш от формата и оставете да се охлади върху метална скара.

2

Пълнеж

Отцедете кайсиите от компота. Пригответе глазурата по указанията на опаковката и намажете повърхността на сладкиша с помощта на широк нож или шпатула. Наредете дванадесетте кайсиеви половинки в три реда и поръсете със захарна украса като лъчи около тях.