Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Крем-сладкиш с ванилия и боровинки

Райска комбинация от ванилия, червени боровинки и шоколад

около 16 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Крем-сладкиш с ванилия и боровинки

Пандишпаново тесто:

300 г сухари
8 бр. яйца
2 с.л. вода гореща
200 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
5 капки есенция лимон Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
200 г лешници смлени

Покритие:

2 пак. желатин Dr.Oetker
2 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
70 г захар
800 мл прясно мляко
250 г заквасена сметана
395 г мармалад от червени боровинки

Украса:

100 г млечен шоколад с ягодов пълнеж

Приготвяне

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

В чопър натрошете бисквитите. Разбийте яйцата с горещата вода на пяна с миксер на най-висока степен за 1 мин в купа. Добавете захарта с ванилената захар при непрекъснато бъркане за още 1 мин. и продължете да разбивате още 2 мин. Смесете смлените сухари с бакпулвера и ги добавете към яйчената смес. Разбъркайте на ниска степен. Разбъркайте за кратко и лешниците в сместа. Разстелете сместа в намаслена правоъгълна тава (40 х 30 см), застлана с хартия за печене и печете в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C за около 25 мин.

Извадете внимателно блата с хартията и го обърнете върху голям поднос за сладкиши и оставете да изстине с хартията. Отстранете хартията внимателно след това.

2

Пълнеж

Накиснете желатина в няколко супени лъжици вода и оставете да набъбне. Пригответе двете пакетчета пудинг заедно по указанията на опаковката, но само с 800 мл мляко и 70 г захар. Разбъркайте сметаната в горещия пудинг. На края добавете и разбъркайте желатина. Залейте блата с 2/3 от пудинга. Останалия пудинг смесете и разбийте с мармалада от боровинки. Намажете получения крем върху ваниловия пудинг.

3

Украса

Настържете шоколада и поръсете сладкиша. Оставете тортата мин. 2 часа в хладилник.