Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Крем-пудинг ванилия в малиново канапе

Нежен крем пудинг поднесен с малини

4 порции /дози

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Крем-пудинг ванилия в малиново канапе

Продукти:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
300 мл прясно мляко
200 г заквасена сметана

Малиново канапе:

200 г малини (почистени и претеглени)
10 г пудра захар
10 г кокосови стърготини

Приготвяне

Приготвяне

1

Пудинг

Изплакнете четири формички за пудинг или десертни чаши със студена вода.

Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 6 с.л. от прясното мляко. Останалото мляко сложете да заври заедно със сметаната. Свалете врялото мляко от котлона и към него постепенноприбавете приготвената смес като разбърквате енергично. Сложете отново на тих огън за около минута докато се сгъсти. Разпределете горещия пудинг в десертнитекупички или формички за пудинг.

Оставете пудинга за най-малко четири часа в хладилника, докато стегне.

2

Малиново пюре:

Пасирайте малините и ги прецедете през цедка и смесете с пудрата захар.

Отделете внимателно коричката на добре желирания пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии.Внимателно разпределете пюрето около пудинга. Поръсете малиновото канапе с кокосови стърготини.