Flag

Коледни полумесеци с ром и стафиди

about 90 сладки (/бисквитки)
Леснa
60
Ароматни сладки със стафиди за сладки моменти в празничния ден
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да съхраните сладките в добре затворени метални кутии с хартия за печене между тях (около 3 седмици).
Съвет за рецептата
Добавете глазурата в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче от нея и декорирайте сладките.
Съвет за рецептата
Може да използвате глазура лимон Dr.Oetker
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
300 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
125 гзахар
1 бр.портокали (настъргана кора)
150 гкраве масло
1 бр.яйца
125 гстафиди
Глазура
100 гпудра захар
2 с.л.ром или вода
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Тесто

Накиснете стафидите в рома. Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете останалите продукти без стафидите и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, след това на висока до получаването на гладко тесто. Омесете стафидите внимателно в тестото. Разделете тестото на две. Всяка половина оформете на руло с дължина 45 см. От тях с остър нож нарежете филийки с дебелина 1 см, усучете ги във формата на полумесец и ги наредете върху хартия за печене.


Печете 12 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете полумесеците с хартията върху метална решетка да се охладят.

2

Глазура

Разбъркайте пудрата захар в рома до получаването на хомогенна паста. С получената глазура украсете сладките.

Съвет за рецептата

  • Може да съхраните сладките в добре затворени метални кутии с хартия за печене между тях (около 3 седмици).
  • Добавете глазурата в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче от нея и декорирайте сладките.
  • Може да използвате глазура лимон Dr.Oetker