Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Коледни меденки с джинджифил

С бадеми и шоколад и аромат на портокал

около 65 сладки /бисквитки

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни меденки с джинджифил

Тесто:

100 г бадеми накълцани
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
250 г мед
100 г кафява захар
150 г масло
500 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 бр. яйце
10 г какао Dr.Oetker
50 г захаросани портокалови кори
2 с.л. Коледна смес за меденки

Украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker
3 пак. захарни звезди Dr. Oetker
3 пак. захарни перли Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Загрейте меда, захарта и маслото в тенджера на средна температура, без да завират. Оставете сместа да се охлади.

2

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа и добавете останалите продукти и охладената медената смес. Разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Оставете полученото тесто за една нощ в хладилника.

Преди да разточите, оставете тесто за 30 мин. на стайна температура.

Върху набрашнен плот разточете тесто на кора дебелина 1,5 см. Изрежете с формички дребни сладки и ги подредете върху застлана с хартия за печене тава. Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

Извадете меденките с хартията за печене върху метална решетка и оставете да се охладят.

3

За украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката. Потопете половината от бисквитките или целите в глазурата. Украсете със захарните украси, докато не се е втвърдила глазурата. Накрая надпишете със захaрните шрифтове.

* Коледна смес за меденки съдържа основно смляна канела и щипка смлян карамфил, индийско орехче, кориандър, кардамон, джинджифил.