Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Коледни кейк попс

Бързи сладкишчета под формата на бонбони

около 20 - 30 парчета /парченца

изисква малко опит 80 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни кейк попс

Тесто:

100 г масло
80 г захар
3 г сол (щипка)
2 бр. яйца
100 г пшеничено брашно
25 г макови семена
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

1 пак. пудинг сметана Dr.Oetker
1 с.л. захар
150 мл прясно мляко
3 с.л. мармалад от сини сливи (друго гъст мармалад)

Украса:

25 г масло
1 с.л. пудра захар
4 пак. захарни звезди Dr. Oetker
4 пак. захарни перли Dr.Oetker
4 пак. захарни елхички Dr.Oetker
200 г кувертюр

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото, захарта и щипката сол на крем с помощта на миксер, първоначално на ниска, след това на най-висока степен за около 4 мин. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате всяко на най-високата степен с миксера около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и ги разбъркайте заедно с маковото семе в маслената смес. Разстелете тестото в намаслената правоъгълна форма за печене (с размери 30х11 см). Печете в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 20-25 мин. Извадете готовия сладкиш и го оставете да се охлади върху метална скара.

2

Пригответе пудинга според указанията на опаковката с прясното мляко и захарта в описаните горе количества. Оставете да изстине до стайна температура, покрит с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Натрошете сладкиша на трохи. Добавете пудинга и муса към трохите и разбийте с миксер с куки за тесто на ниска степен. Оформете малки топчета. Поставете ги върху тава, застлана с хартия за печене и оставете в хладилника за час.

3

Разтопете кувертюра, маслото и пудрата захар на водна баня. Потопете клечиците до 2 см в глазурата и боднете топчетата. Оставете ги да се охладят за 30 мин. Отново разтопете глазурата на водна баня и потопете един по един кейк-попсовете. Отцедете ги и веднага украсете със захарните звезди, перли и елхички. Съхранявайте кейк-попсовете на хладно място.