“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледни целувки

Ароматни целувки с лимон

12 сладки /бисквитки

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни целувки

Продукти:

2 бр. белтъка
100 г захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
10 г зелена боя (розова)
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

В купа разбийте с миксер белтъците на сняг на най-високата степен. Добавете постепенно предварително смесената захар с Финес - аромат лимонови корички и разбивайте докато захарта се разтопи.

Отделете 1 с.л. от сместа и объркайте с розовата боя. Разделете останалата смес на две и половината объркайте със зелената сладкарска боя.

2

Напълнете бялата смес в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче (Ø 8-10 мм) и използвайте като щприц и оформете дребни сладки върху застланата с хартия за печене тава и оставете сладките за два дни на стайна температура. Поръсете сладките с подправките.Повторете процедурата със зелената смес.

Напълнете розовата смест в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и използвайте като щприц и шпризовайте белите сладки.

3

Украсете с конфети.

Печете 70 мин. в средата на предварително загрята фурна на 100°С на горен и долен нагревател или на 80°С с горещ въздух.

След изпичане извадете целувките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.