Flag

Коледни целувки

12 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Ароматни коледни целувки с лимон
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 бр.белтъка
100 гзахар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
10 гзелена боя (розова)
1 пак.захарни конфети Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
1

Приготвяне

В купа разбийте с миксер белтъците на сняг на най-високата степен. Добавете постепенно предварително смесената захар с Финес - аромат лимонови корички и разбивайте докато захарта се разтопи.


Отделете 1 с.л. от сместа и объркайте с розовата боя. Разделете останалата смес на две и половината объркайте със зелената сладкарска боя.

2

Напълнете бялата смес в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче (Ø 8-10 мм) и използвайте като щприц и оформете дребни сладки върху застланата с хартия за печене тава и оставете сладките за два дни на стайна температура. Поръсете сладките с подправките.Повторете процедурата със зелената смес.


Напълнете розовата смест в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и използвайте като щприц и шпризовайте белите сладки.

3

Украсете с конфети.


Печете 70 мин. в средата на предварително загрята фурна на 100°С на горен и долен нагревател или на 80°С с горещ въздух.


След изпичане извадете целувките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.