Flag

Кисели краставички

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
40
Класически рецепта за краставички
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2,5 кгкорнишони
375 глук (дребни лукчета)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
150 гзахар
300 млоцет (задължително 6% или 9%)
2,75 лвода
1 пак.консервант Dr.Oetker
75 гсол
15 - 20 гкопър (по желание)
about 10 гпипер (черен на зърна)
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (на 1 л вода 75 г сол). Оставете ги да престоят 12-24 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.


Подредете плътно корнишоните заедно с нарязаните лукчета, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато и прибавете консерванта. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.


Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!