“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хрупкави маслени курабийки с бял шоколад

Бял шоколад с аромат на кафе в курабийки

около 65 сладки /бисквитки

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Хрупкави маслени курабийки с бял шоколад

Продукти:

250 г масло
150 г кафява захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ ч.л. сол
300 г пшеничено брашно
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л. прясно мляко
2 бр. яйца

Допълнително:

100 г бял шоколад
1 с.л. прясно мляко
30 г кафе (инстантно)

Приготвяне

Приготвяне

1

Разбийте маслото на най-висока степен на крем. Добавете захарта, ванилената захар и солта и разбийте всичко на гладко тесто. Добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен с миксера около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и содата и го добавете в сместа докато разбивате и редувате с млякото. Разделете сместа на две. В едната половина добавете начупения на едро шоколад, като отделите малко от него за украса. В другата добавете разтворенето инстантно кафе в прясното мляко. Застелете тавата с хартия за печене. Върху нея с помощта на две чаени лъжички оформете всяка курабия - с половин лъжичка от едното тесто и лъжичка от другото, долепени едно до друго. Оставете достатъчно разстояние една от друга. Трябва да се получат около 65 сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 8 мин. Оставете да се охладят. След това напълнете една полиетиленова торбичка с останалия бял шоколад и го разтопете на водна баня. Отрежете едно крайче на торбичката и украсете сладки.