Flag

Карамелен пудинг с шоколад и бадеми

4 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
40
Експлозия от аромати на карамел и канела с вкус на шоколад, ванилия, поръсени с хрупкавибадеми
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Крем-пудинг
2 пак.Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
120 гзахар
800 млпрясно мляко
200 гсметана (течна сладкарска )
Хрупкави бадеми
50 гбадеми (накълцани)
80 гзахар
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
Шоко-тофи заливка
125 гзахар
200 гсметана (течна сладкарска )
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
35 гкраве масло
10 гсол
75 гкувертюр
Picture - Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Крем-пудинг

Смесете млякото със сметаната. Смесете съдържанието на пакетчетата пудинг с 6 с.л. от млечната смес. Останалата смес сложете да заври заедно със захарта. След като заври добавете на тънка струя сместа с пудинг. Сложете отново на тихогън да заври като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Изплакнете формичките за пудинг със студена водаи ги напълнете с горещия пудинг.След това оставете ги мин. 4 часа да се охладят.

2

Хрупкави бадеми

В сух тиган с незалепващо покритие запечете на средна температура бадемите със захарта и захарта канелата до златисто. Изсипете ги върху хартия за печене и ги оставете да се охладят.

3

Шоко-тофи заливка

Карамелизирайте захартав тенджера на средна температура. Свалете тенджерата от котлона и добавете сметаната. Върнете на котлона и варете, докато се получи гъста смес. Добавете останалите съставки и бъркайте, докато се разтворят.

4

Сервиране

Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. Залейте с горещия шоколадов сос и поръсете с бадемите.