Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Карамелен пудинг с шоколад и бадеми

Експлозия от аромати на карамел и канела с вкус на шоколад, ванилия, поръсени с хрупкавибадеми

4 порции /дози

изисква малко опит 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Карамелен пудинг с шоколад и бадеми

Крем-пудинг:

2 пак. оригинален пудинг карамел Dr.Oetker
120 г захар
800 мл прясно мляко
200 г сметана (течна сладкарска )

Хрупкави бадеми:

50 г бадеми (накълцани)
80 г захар
1 пак. захар с канела Dr.Oetker

Шоко-тофи заливка:

125 г захар
200 г сметана (течна сладкарска )
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
35 г масло
10 г сол
75 г кувертюр

Приготвяне

Приготвяне

1

Крем-пудинг

Смесете млякото със сметаната. Смесете съдържанието на пакетчетата пудинг с 6 с.л. от млечната смес. Останалата смес сложете да заври заедно със захарта. След като заври добавете на тънка струя сместа с пудинг. Сложете отново на тихогън да заври като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Изплакнете формичките за пудинг със студена водаи ги напълнете с горещия пудинг.След това оставете ги мин. 4 часа да се охладят.

2

Хрупкави бадеми

В сух тиган с незалепващо покритие запечете на средна температура бадемите със захарта и захарта канелата до златисто. Изсипете ги върху хартия за печене и ги оставете да се охладят.

3

Шоко-тофи заливка

Карамелизирайте захартав тенджера на средна температура. Свалете тенджерата от котлона и добавете сметаната. Върнете на котлона и варете, докато се получи гъста смес. Добавете останалите съставки и бъркайте, докато се разтворят.

4

Сервиране

Отделете внимателно коричката на добре втвърдения пудинг с върха на нож от стените на формата и обърнете върху десертни чинии. Залейте с горещия шоколадов сос и поръсете с бадемите.