Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Карамелен крем с ябълки

Карамелена идея с ябълки

около 4 порции /дози

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Карамелен крем с ябълки

Продукти:

1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker (пудинг ванилия Гала с парченца бадеми)
40 г захар
400 мл прясно мляко
1 бр. ябълкa
около 10 г масло
30 г слънчогледови семки (белени)
50 г захар
5 с.л. сметана (сладкарска)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Пригответе пудинга с млякото и 40 g захар според указанието на опаковката и го оставете да изстине, като още горещ го покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка.

Запечете до златисто слънчогледовите семки в тиган без мазнина и ги оставете да изстинат. След това обелете ябълката, нарежете я на филийки, отделете няколко за украса и запечете/запържете останалите в тигана с маслото до златисто. Разпределете ябълките в 4 десертни чаши и ги допълнете с изстиналия пудинг, който сте разбъркали до хомогенност с метална бъркалка.

Разтопете захарта до златист карамел и свалете тенджерата от огъня. Добавете сметаната и отново загрейте сместа, докато малко се сгъсти и се получи кремообразна карамелена маса. В нея разбъркайте слънчогледовите семки и останалите парчета ябълки и залейте десертите. Поднесете ги охладени.