Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Ягодова торта

Лека плодова торта, съчетаваща вкусове и аромати на ягоди, шам фъстък, бял шоколад, фин марципан и сметана.

около 10 - 16 парчета /парченца

лесно става 40 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Ягодова торта

Кексово тесто:

150 г масло
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 бр. яйца
4 с.л. прясно мляко
100 г пшеничено брашно
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г суров марципан

Покритие:

1 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. оригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 г захар
500 мл прясно мляко
400 г сметана (студена за разбиване)

Пълнеж:

120 г конфитюр (от ягоди)
100 г суров марципан

Украса:

250 г ягоди
100 г бял шоколад
25 г шамфъстък (нарязан)

форма за печене с ринг (Ø 26 cm)

Приготвяне

Приготвяне

1

Кексовото тесто:

Разбийте марципана и маслото на крем в купа с миксер. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Прибавете млякото към сместа.

Пресейте брашното, бакпулвера и Густина в купа и постепенно го объркайте в сместа. От полученото тесто разстелете равномерно 3-4 пълни супени лъжици в предварително намаслена форма за торта (с диаметър около 26 см), застлана с хартия за печене. Печете на 20 см разстояние от горния нагревател в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател около 2-3 мин. Повторете процедурата и изпечете по този начин цялото тесто.

След изпичане извадете блата върху метална скара, отстранете внимателно ринга от тортата и оставете да се охлади с хартията за около 10 мин.

2

Плънка:

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително приготвения пудинг с 80 г захар и млякото. Покрийте горещия пудинг с домакинско фолио и оставете да изстине.

Отстранете внимателно хартията за печене и поставете блата върху тортена чиния. Намажете повърхността на блата с ягодовия конфитюр. Настъргайте марципана върху конфитюра. Сложете ринга на формата за торта. Измийте и подсушете ягодите. Разтопете 50 г от белия шоколад на водна баня. Потопете половината ягоди в белия шоколад и върху хартия за печене оставете да се втвърди шоколада. Разбийте сметаната на сняг, добавете го към пудинга и разбъркайте добре. Разстелете крема върху блата. Наредете ягодите с белия шоколад, а останалите накълцайте и декорирайте тортата. Оставете тортата да се охлади за около 3 часа в хладилник.

3

Украса:

Внимателно отстранете ринга от тортата, поръсете с шам фъстък и нарежете останалия бял шоколад.